Laila Villebeck fotograf
laila

om lailaFotografen med babyn i fokus!

Min inriktning mot babyfotografering blir allt starkare och numer fotar jag nästan uteslutande gravid, nyfödd, baby och ettåringar. And I love it!

Jag är en mamma till två pojkar - födda 2008 och 2010 som har gjort sin hobby och passion till sitt jobb. Att få stiga upp på morgonen och veta att jag får syssla med det jag älskar gör mig lycklig! Jag har alltid varit kreativ och gillat att skapa. Fotografin har hängt med sedan jag var barn och när jag köpte min första digitala systemkamera hösten 2008 fick min utveckling sig en riktig knuff och ledde till starten av mitt företag som fotograf 2011. Med en kamera i handen känner jag mig hemma!

UTMÄRKELSER OCH PRISER:

Ett sätt att hålla min egen utveckling och kreativitet levande är att ställa upp i tävlingar för fotografer. Första tävlingen jag ställde upp i var SM för porträttfotografer 2014 och det gav mersmak. Utmärkelser jag fått:

2015 Svensk Mästare i Porträttfotografi: SM-guld "Nyfödd", SM-guld "Familj", SM-guld "Fine Art", SM-silver "Barn" och Hedersomnämnande "Porträtt"

2015 Tilldelades titeln "Qualified European Photographer", FEP, som andre svensk genom tiderna

2015 WPPI Online Competition, 1st and 2nd: Totalt 5 st Silver Awards i kategorin "Children" och 1 st Silver Award i kategorin "Portrait Individual"

2015 WPPI Print Awards: 4 st Silver Awards i kategorin "Newborn"

2014 Godkänd "European Photographer", FEP

2014 SM i porträttfotografi: Hedersomnämnande i kategorierna "Porträtt", "Fine Art" och "Bröllop"

 

UTBILDNING:

Jag går kontinuerligt kurser för att utveckla mitt fotograferande och mitt företag. Nyföddfotografering är fortfarande ganska nytt i Sverige och på stark frammarsch. Det är något jag verkligen brinner för och för att bli en riktigt duktig nyföddfotograf krävs kunnande i säkerheten kring att hantera en nyfödd och att förstå den nyföddas fysik och psykologi, att behärska ljus, att komponera en bild, att arbeta med former och färger på rätt sätt för att bebisen ska framträda på ett vackert sätt i bilden mm mm. Därför tar jag varje chans jag får att gå kurser som kan hjälpa mig att bli en ännu bättre nyföddfotograf. Här är ett litet urval av alla de kurser jag gått:

- Certifierad porträttfotograf, 2014-2015, Ljussättning, digital bildbehandling, print och bildkunskap med svenska fotolärarna Johan Westin, Stefan Ohlsson och Lisa Thanner.

- Newborn Posing Class, Workshop nyföddfotografering i Amsterdam, med fantastiska nyföddfotografen Kelly Brown från Australien. 2014.

- Inside the Studio, Online workshop med världsberömda fotografen Anne Geddes, 2014.

- The Creative Newborn Photography Studio, Online workshop nyföddfotografering, med Julia Kelleher. 2014

- Bumps to Babies: Photographing Motherhood, Online workshop med Kelly Brown och Sue Bryce. 2013.

- Newborn Posing, Online workshop med Kelly Brown. 2013.

- Bellies and Babies, Online workshop med fotografen Sandy Puc. 2012.

 

Jag är medlem i Barnfotografer i Sverige, Svenska Fotografers Förbund (SFF)Svenska Fotogruppen (SFG), Federation of European Photographers (FEP) och Wedding and Portrait Photographers International (WPPI).

Kontakta mig gärna om det är något ni undrar över! Titta in på bloggen för att följa min vardag som fotograf! lailavillebeck.blogg.se

Laila

Copyright Laila Villebeck, fotograf i Linköping
fb
HTML5 Powered with CSS3 / Styling, and Semantics
om cookies