Laila Villebeck fotograf
hugo

nyföddfotograferingEn ny familjemedlem!
Visst är det fantastiskt att komma hem med en nyfödd!?!? Ett nytt liv som precis har börjat, en liten människa som är hälften av mamma och hälften av pappa och som nu ska starta sin resa genom livet. En oskyldig och skör liten varelse som är totalt beroende av sin familj men som snabbt växer och blir mer självständig. Jag vill uppmana er som nyblivna föräldrar att passa på att njuta av den första tiden tillsammans! Innan ni vet ordet av så har babyn fördubblat sin vikt och använder kläder som är flera storlekar större än de han eller hon kom hem i!

För mig som babyfotograf är sessionerna med nyfödda något av det mysigaste jag vet! Nyföddfotografering kan vara riktigt svårt, men bilderna från de här första dagarna är så mycket värda och skänker så mycket glädje! Att närsomhelst kunna plocka fram sina vackra bilder och få minnas och återuppleva de pyttesmå fingrarna och tårna, det rufsiga håret (eller avsaknaden av det), den lilla näsan och de små läpparna ger en fantastisk känsla. Jag som fotograf hjälper er mer än gärna att skapa dessa viktiga porträtt!

Boka i god tid!
Om du är intresserad av att låta mig göra er nyföddfotografering så är det bäst att kontakta mig i god tid innan babyn är född så att jag kan anteckna ert beräknade förlossningsdatum och hålla en tid åt er. När babyn är född så kontaktar ni (eller någon ni känner) mig igen för att boka in sessionen. Vid fotograferingen ska babyn vara mellan 5 och 10 dagar gammal. Om babyn är frisk och föräldrarna mår bra försöker vi fota under babyns första vecka i livet. Ju tidigare desto större chans att vi lyckas få fina sovbilder. Efter 10 dagar ökar risken markant för att babyn är lättstörd i sömnen och han eller hon kan även få kolik och babyacne.

Sessionen
Fotograferingen sker i min studio där jag har tillgång till all min rekvisita, ett stort urval filtar, fällar, rekvisita, mössor o dyl. Fotograferingen brukar ta 2-4 timmar att genomföra. Vi tar det lugnt under hela fotograferingen och allt sker på babyns villkor. Det finns gott om tid för matning, rapning och blöjbyte.

Inför sessionen
En mätt baby är en nöjd och sömnig baby. Under fotograferingen finns det gott om tid för matpauser om det skulle behövas. Oroa er inte om babyn har lyckats riva sig själv eller börjar få lite babyacne. Jag retuscherar alla bilder. Och om navelstumpen sitter kvar (vilket den i de allra flesta fall gör) döljer vi den med hjälp av poser och ibland filtar. Om babyn har extremt torr hud så kan ni smörja in huden före sessionen och ev under sessionen också. Någon timme innan avtalad tid är det bra att lossa lite på blöjan. Det gör att det inte blir så tydliga märken i huden från blöjan. Se även till att inte ha tighta strumpor på fötterna eftersom de kan lämna strumpränder vid vristerna.

Mamma och pappa

Den här allra första tiden är riktigt speciell och det är bara nu som bebisen är så liten att han eller hon nästan får plats i bara era händer. Att ha ett vackert porträtt på er som nyblivna föräldrar tillsammans med babyn är ett sätt att kunna se tillbaka på den här tiden och minnas den där känslan av hur litet barnet var. Om ni som föräldrar vill bli fotograferade tillsammans med barnet så rekommenderar jag att ni bär mörka byxor och svarta tröjor/t-shirts utan tryck, alternativt bar överkropp på pappa och ett av mina tyger kring mamma. Eventuella äldre syskon kan också fotograferas tillsammans med den nyfödda och de får gärna ha bar överkropp och ljusa byxor, shorts eller underbyxor. Mammas och pappas händer kommer eventuellt att vara synliga i några av bilderna som vi tar, så var noga med att era naglar ser ok ut!

Inga bekymmer!
Kom ihåg att jag själv är mamma till två och vet hur det är att ha en nyfödd. Det spelar ingen roll vad er baby gör under fotograferingstiden, jag har full förståelse och ett enormt tålamod. Jag räknar med att er baby skriker då och då, att den kanske inte alls vill sova under sessionen trots att vi vill ta vackra sovbilder, att den bajsar och kissar när vi tagit av blöjan osv. Och jag vill att ni som föräldrar ska vara medvetna om att allt det här förmodligen kommer att hända och att det är helt ok! Ni ska inte stressa upp er över det, för er baby känner av stressen. Vi har massor av tid för att genomföra sessionen och att ta flera långa pauser då ni matar babyn, går och bär, vaggar och vad ni nu behöver göra för att babyn ska må bra. Fotograferingen ska vara en härlig upplevelse för er alla och jag tar mina bilder under de stunder babyn är avslappnad och lugn.

Kostnad
Boka fotograferingen under graviditeten så betalar du bara 2600 kr (värde 7800 kr). Fotograferingen inkluderar:

 

  • ca 2-4 timmars fotografering
  • Lån av filtar, mössor och rekvisita under fotograferingen (allt är naturligtvis tvättat innan sessionen)
  • Personlig bildvisning på plats i studion ca 2 veckor efter fotograferingen

 

Förstoringar och produkter beställs separat enligt prislistan här på hemsidan.

 

Välkomna med frågor eller bokning av nyföddfotografering! info@lailavillebeck.com

Copyright Laila Villebeck, fotograf i Linköping
fb
HTML5 Powered with CSS3 / Styling, and Semantics
om cookies