Laila Villebeck fotograf
hugo

gravidfotografering

 

De 9 månader en kvinna är gravid är en fantastisk period i livet! Inne i magen växer och utvecklas ett litet barn – er baby! Jag ser varje graviditet som ett mirakel och något att minnas för resten av livet. Genom att ta vackra gravidporträtt hjälper jag er att bevara och minnas det vackra i graviditeten och ni får fina bilder att visa er baby när han eller hon växer upp. Många gravida vill skapa vackra bilder i hemlighet för att sedan överraska sin man med ett fint album eller fotobok med de bästa bilderna från gravidsessionen.

Lagom stor
Att bestämma en tidpunkt för NÄR ni ska ta gravidporträtten brukar kännas lite klurigt. De flesta vill ha en stor, välformad mage utan att resten av kroppen ska ha dragit på sig för mycket vätska eller extrakilon. Och det varierar från person till person när man tycker att magen är som finast. Det är också mycket olika hur snabbt och hur mycket magen växer under graviditeten. Jag brukar rekommendera en gravidsession någonstans kring v 33-35, men jag har även fotograferat otroligt vackra magar så sent som i v 39. Det är individuellt vad man själv gillar och jag välkomnar er i just den veckan som ni känner er vackrast i.

Sessionen
Gravidfotograferingen kan hållas i studio eller utomhus vid behagligt väder och i mån av tid. Sessionen varar i ca en timme. Jag tar bilder med olika utsnitt, hel- och/eller halvkropp varvat med närbilder på magen. Till studion har jag alltid med mig lite olika sidenband och tyger. Du som mamma får gärna ta med dig personliga saker att ha med i bilden, t ex ett gravidsmycke, en nalle, små babyskor eller något annat som symboliserar just dig och din familj. I övrigt lyssnar jag på era önskemål och vad ni vill ha för typ av bilder.

Låt inte strior eller andra tillfälliga märken i huden hindra er från att ta gravidbilder! Med hjälp av ljussättning kan man dölja mycket och jag retuscherar alltid bilderna och har inga problem med att ta bort sådant ni inte är nöjda med. Och vill ni trots allt inte visa hud så får man fram formen på magen lika bra med en tight topp.

Inför sessionen
Några tips inför fotograferingen:

  • Undvik att ha åtsittande kläder (t ex resåren på mammabyxor eller tighta strumpor) under dagen innan fotograferingen eftersom det ger märken i huden
  • Ta med fina, fräscha underkläder som matchar om du vill fotas i underkläder
  • Om du vill ta bilder med kläder också så är det lättast om du har en tröja som sitter tight så att man ser magens form. Ta gärna med olika ombyten.

Pappa och syskon
Om ni vill ha kärleksfulla bilder på er båda som blivande föräldrar så ställer jag med glädje upp som er fotograf. Vi diskuterar igenom era önskemål och bestämmer vilken plats som passar bäst att fota på för just er. Studio, utomhus eller hemma hos er.

Äldre syskon är varmt välkomna att vara med i er gravidsession. Då väljer vi en tidpunkt på dagen då barnet/barnen brukar vara som gladast och piggast. Det är också bra att ha med sig någon extra vuxen som kan sysselsätta syskon under tiden vi fotar enskilda porträtt där syskonet inte ska vara med i bild.

Mammas, pappas och eventuella syskons händer kommer att vara synliga i några av bilderna som vi tar, så var noga med att era naglar ser ok ut!

Välkomna med frågor eller bokning av er gravidfotografering! info@lailavillebeck.com
Copyright Laila Villebeck, fotograf i Linköping
fb
HTML5 Powered with CSS3 / Styling, and Semantics
om cookies